Prázdninová nabídka pro dětské návštěvníky

Se začátkem prázdnin se rozšiřuje nabídka pro dětské návštěvníky – připraveny jsou prohlídky pod vedením (nejenom) princezen, ale také pracovní listy (nově i na Troskách), tematické hry či Zmrzlinový den na Opočně.

Zkrácené prohlídky, které jsou uzpůsobeny dětským návštěvníkům, jsou na Liberecku nabízeny na SychrověZákupech, kde děti provází princezna, na hradě Grabštejn děti hledají ztracený klíč od truhly s penězi, tematicky zaměřené dětské prohlídky jsou nabízeny také na Hrubém Rohozci a jsou stálicí na hradě a zámku Frýdlant. Na Bezdězu je připravena hra O poklad kralevice Václava, kdy děti hledají schované truhličky, ve vybraných termínech zde zápasí šermíři. Novinkou jsou pracovní listy na Troskách – pro školáky je k pracovnímu listu tužka na dopisování, předškoláci plní úkoly vlepováním samolepek. Připraveno je zde také divadlo, večerní kino a oblíbená show s lanochodci. Na sychrovském zámku je základní a také princeznovský okruh doplněn kostýmy a rekvizitami z pohádky Klíč svatého Petra, která se zde loni natáčela, v bývalé zámecké konírně je od 1. července výstava pohádkových princezen a čertů, k dispozici je také hra pro celou rodinu do zámeckého parku a v zámeckém sklepení se nachází výstava obrázků medvědí rodiny v různých situacích.

V malebném ratibořickém zámku začne 2. července provázet dětské návštěvníky slečna Hortensie a potkat ji tu můžete po celý měsíc. Na Hrádku u Nechanic bude děti provázet paní hraběnka, k dispozici zde jsou pracovní listy pro školáky i předškoláky. Okruh Zámek hravě čeká děti na náchodském zámku a to již od tohoto víkendu, vyrobit si vlastní lék mohou nejmenší návštěvníci v hospitálu Kuks. Správa zámku Opočno přichází na prázdniny s novinkou – v sobotu 13. července se na zámeckých nádvořích koná Zmrzlinový den a milovníky této dobroty čekají zmrzliny mnoha různých chutí a vůní.

Zábavná poznávací hra se zaměřením na cestování je nachystána ve slatiňanské zahradě, navíc si zde děti mohou prohlédnout dětské hospodářství, jistě je potěší také místní fauna (pávi, kozy aj.). Na Kunětické hoře čeká na děti v hradním paláci drak – expozice jsou navíc ozvučeny, a tak se mohou s trochou fantazie přenést přímo doprostřed hostiny, na hon či do bitvy. 14. července zavítá na hrad král Vladislav Jagellonský a bude pasovat případné zájemce na rytíře.

V případě skupiny 10 a více osob lze zajednat edukativní prohlídku Jak se staví hrad na hradě Litice.  

Kompletní nabídka pro rodiny s dětmi je zde: https://www.npu.cz/cs/ups-sychrov/pro-deti

Kromě této nabídky jsou nachystány doprovodné kulturní akce – podrobně, po krajích i měsících, rozděleno zde: https://www.npu.cz/cs/ups-sychrov/prehled-kulturnich-akci

Tiskové zprávy a fotografie ke stažení na webech objektů, nebo zde: https://www.npu.cz/cs/ups-sychrov/pro-media

Fotografie ke stažení

Související kontakty

Nepodléhá CC

PhDr. Miloš Kadlec

  • ředitel/ka územní památkové správy
  • BE8524BE-6F17-4546-AA87-2998DE46E495 482 360 003, 603 105 335
46F7E700-59DD-49E2-B445-AA370B18658A ÚPS na Sychrově
3/, Sychrov 3
Nepodléhá CC

Mgr. Lucie Bidlasová

  • vedoucí oddělení
  • BE8524BE-6F17-4546-AA87-2998DE46E495 773 775 944
46F7E700-59DD-49E2-B445-AA370B18658A ÚPS na Sychrově
Zámecký park 1/, Slatiňany