Zlatý bůček následoval Hrobník aneb Kluci v akci znovu na Švihově!

Švihovské hradní nádvoří obsadilo v úterý 25. srpna 2020 kuchařské duo Kluci v akci, tedy Filip Sajler a Ondřej Slanina. Na hrad se vrátili po několika letech, aby během své kuchařské show představili i letošní vítězné regionální potraviny Plzeňského kraje.

Kluci v akci, kuchařští profesionálové,  přibližují divákům České televize v pravidelných pořadech zábavnou formou nejrůznější taje vaření a přípravy jídel. Nejde to žádný sucharský výčet ingrediencí, gramáží a popis správného postupu. Je to opravdová show, která nezřídka využívá exteriéry nebo interiéry našich památek. Mladí kluci – showmani - jsou nejen zručnými kuchaři s mnoha nápady a osobitým přístupem, ale mají navíc i schopnost zprostředkovat divákům potěšení z vaření i servírování skutečných kulinářských kvalitek!

Na hrad Švihov zamířili podruhé. Na hradním nádvoří pak během přípravy dobrůtky z oceněných uměleckých děl plzeňské udírny Plzák představili letošní laureáty prestižního ocenění Regionální potravina Plzeňského kraje, jímž se stal Plzákův Zlatý bůček, a poté 15° Hrobníka, černý speciál, což je doporučovaná pivní tečka na závěr hodů. Hrobníka, ale i další piva z regionálního pivovaru Bizon, mohou návštěvníci ochutnat dokonce ve švihovské hradní krčmě. No, ale na letošní švihovský díl Kluků v akci si ovšem diváci budou muset počkat až do října, kdy bude odvysílán.